Saal Digital – Professional Line fotoboek

Van Saal Digital kreeg ik de mogelijkheid om ervaring op te doen met hun Professional Line fotoboek. Ik heb al bij diverse bedrijven fotoalbums laten afdrukken, maar Saal Digital was daar tot nu toe nooit een van.

Deze review was dus een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen. Over de Design Software kan ik vrij kort zijn, het is redelijk eenvoudig om zelf een album in elkaar te zetten. Ik denk dat ik 90% van de functionaliteit niet gebruik; cliparts, automatische layouts, kaders, schaduw.. het is niet aan mij besteed.

Ik hou de layout van een album graag zo strak en eenvoudig mogelijk, gewoon omdat ik dat zelf het mooist vind. Ik heb ervoor gekozen om de foto’s te laten afdrukken op ‘HighEnd-print mat’ papier. Meestal kies ik voor een album afgedrukt op glanzend of mat fotopapier, maar ik was wel benieuwd hoe een afdruk hierop er uit zou zien. Dit was uiteindelijk wel even wennen.

Het verschilt per foto wat ik mooier vind, maar ik denk dat fotopapier over het algemeen toch mijn voorkeur heeft, al hoewel de foto’s op dit HighEnd papier wel meer details lijken te tonen. Een voordeel van dit matte papier is ook dat de rand in het midden van de boek amper zichtbaar is ten opzichte van fotopapier, zeker als dit glanzend is.

Kenmerkend aan het Professional Line album is de acrylcover. Dit ziet er mooi uit, en is net even anders dan je meestal ziet als fotocover. Het geeft een soort diepte effect aan de foto. Dat mag ook wel, want met € 79,99 is het geen goedkoop fotoalbum.

Kritiekpuntje op het bestelproces is alleen dat je niet met iDeal kunt betalen, maar alleen met PayPal of creditcard. In Nederland is iDeal toch wel vrij gebruikelijk in webshops. Lang niet iedereen heeft een creditcard of PayPal account. Dit is dus in mijn ogen wel een gemiste kans van dit Duitse bedrijf om in Nederland meer voet aan de grond te krijgen met hun producten.

Ik had het album vrijdag 19 juni besteld en kreeg het op donderdag 25 juni via DHL thuis bezorgt. Dus dat is redelijk vlot.

Al met al ben ik tevreden met zowel de bestel software als het uiteindelijke resultaat, het ziet er mooi en netjes uit.

Kijk zelf naar de mogelijkheden op: https://www.saal-digital.nl/